Pistache cupcakes

Pistache cupcakes

Smulweb badgeSmulweb

Maak deze pistache cupcakes met pistachenootjes en een (licht)groene Royal Icing. Heerlijk voor bijvoorbeeld een high tea. Zorg wel dat je geduld hebt nadat je de cupcakes uit de oven haalt, ze moeten namelijk nog even afkoelen.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Groene kleurstof
  • 15 g Lyles golden syrup
  • 60 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pistache cupcakes op tafel.

  1. Meng het eiwitpoeder met 60 ml water en zet het mengsel tenminste een uur in de koelkast. Verhit de oven voor op 170C en zet 12 papieren vormpjes in de muffinvormen.
  2. Maal de nootjes met de helft van de suiker fijn. Klop de boter met de notensuiker, de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een gladde crème.
  3. Voeg 1 ei + 1 el zelfrijzendbakmeel toe en klop door tot het ei volledig is opgenomen. Voeg het tweede ei op dezelfde wijze toe. Klop de rest van het bakmeel met een snufje zout erdoor (mixer op de laagste stand) en op het laatst de melk. Klop niet onnodig lang door.
  4. Schep het beslag in de vormpjes en bak 20-25 minuten. Keer het rooster na 18 minuten bakken om.
  5. Haal de cakejes uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster. Verwijder na ongeveer 10 minuten de siliconevormen.
  6. Maak een (licht)groene Royal Icing door de poedersuiker te mengen met het eiwitpoedermengsel, een paar druppels groene kleurstof en 1 tl pistache essence. Klop met de mixer op de hoogste stand tenminste 8 minuten. Spuit of smeer een dikke (royale) laag icing op de cakejes.
  7. Hak een klein handje pistachenoten grof en karamelliseer ze in een hete koekenpan. Verdeel de nootjes over de Royal Icing laag.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes