- 0.2 el Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebraden kalkoenfilet tijm en rozemarijn een prachtig recept op tafel.
- Verhit de olie in een pan.
- Voeg de knoflook, rozemarijn en tijm toe en bak een paar minuten.
- Laat de olie afkoelen en wrijf hem vervolgens op de kalkoenborst.
- Leg de wortelen, selderij en uien in de bodem van een braadslee.
- Leg de kalkoen op de top van de groenten in de braadslee.
- Verwarm de oven voor tot 180 graden en bak de kalkoen ongeveer 45 minuten.
- Plaats de kalkoen op een snijplank en dek losjes af met folie. Laat het rusten voor ongeveer 30 minuten.
- Meng de bloem, kippenbouillon, zout, peper en 1 eetlepel van de druppels kalkoen in een pan en laat sudderen tot het indikt. Leg de kalkoen even in de saus en serveer.