Dulce de leche maken op 7 manieren

Dulce de leche maken op 7 manieren

Smulweb imageSmulweb

Maak Dulce de leche op 7 manieren. Zachtjes verwarmen van melk, suiker en bakzout tot een lekker karamelkleurige creatie, au bain-marie, in de oven, in een slowcooker, enzovoort. Mogelijkheden genoeg. Probeer ze allemaal uit!

120 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 22 stappen deze heerlijke Dulce de leche maken op 7 manieren op tafel.

  1. een pot:
  2. Verwarm de melk, de suiker en de bak soda (of zeezout) in een pot op medium/medium hoog vuur. Roer voorzichtig totdat je een homogene massa krijgt (geen suiker brokken).
  3. Plaats een kleine, niet-metalen bord (dessert grootte) met de bodem vanboven op de melk. Dit zal helpen met het roeren totdat het klaar is. Het bord mag niet kleiner zijn dan de helft van de pot. Grote pot, groot bord
  4. kleine pot, klein bord.
  5. Laat het alleen totdat de kleur/textuur/smaak overeenkomt met je smaak, voor ongeveer anderhalf uur tot twee uur, dit hangt af van het fornuis dat je gebruikt.
  6. Deel en geniet! In een blik:
  7. Verwijder het ticket van het blik van de gecondenseerde melk. Je hebt het niet langer nodig!
  8. Boor 2 gaten in het blik met een blikopener, op tegenovergestelde zijdes. Sla deze stap niet over. Zonder deze gaten kan het blik uitzetten en is er gevaar voor explosie.
  9. Plaats het blik in een smalle pot en vul het met genoeg water tot ongeveer 2.5 cm van de rand. Voeg meer water toe tijdens het kookproces om er zeker van te zijn dat het water onder dit niveau niet zal verdampen. Laat het water niet onder 1.25 cm can de rand komen omdat je geen water in de geboorde gaten wilt.
  10. Leg een doek onder het blik om te voorkomen dat het geluid maakt in het water. Plaats de pot op het fornuis en zet het vuur op medium. Let op het vuur totdat je ziet dat het water begint te borrelen. Verlaag het vuur en laat het water borrelen.
  11. Wacht. Hoe lang het duurt hangt af van het type dulce de leche dat je maakt. Een zachte dulce de leche duurt ongeveer drie uren. Een stevige dulce de leche zal tot vier uren duren.
  12. Verwijder het blik met een ovenwand en plaats het op een vuurvaste plaat om het te laten koelen. Wees voorzichtig als je het blik leegt, omdat je verbrand kan geraken.
  13. Open het blik voorzichtig met een blikopener en giet het in een kom. De bovenkant zal meer vloeibaar zijn en er zullen meer dikkere donkere brokken aan de bodem zitten die uitgeschraapt moeten worden. Klop alles even op om de massa homogeen te maken. In een sauspan:
  14. Leeg het blik van de gecondenseerde melk (of het melk en suiker mengsel) in een kleine sauspan.
  15. Zet het op een medium-laag vuur en roer het voortdurend.
  16. Neem de dulce de leche van het vuur als je een gekoelde theelepel met dulce de leche ondersteboven kan houden zonder dat het eraf valt.
  17. Lepel de romige dulce de leche in een kom en geniet ervan! Au bain marie:
  18. Giet het blik met gecondenseerde melk in de bovenste kom.
  19. Plaats de pot boven een pot met kokend water.
  20. Plaats het op een laag vuur en laat het koken tot ongeveer een uur tot anderhalf uur totdat het dik of toffee bruin is.
  21. Klop het totdat het mengsel zacht is.
  22. Schep het mengsel in een kom en geniet!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts