Aardappelgratin carbonara

Aardappelgratin carbonara

Smulweb imageSmulweb

Aardappelgratin carbonara: een heerlijke combinatie van aardappelen, ontbijtspek, sjalotjes, slagroom, Parmezaanse kaas, ei, nootmuskaat, zout en peper. Perfect gebakken in de oven en een absolute aanrader voor een heerlijke maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappelgratin carbonara op tafel.

  1. Vet de ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de aardappelen in plakjes zonder te schillen. Kook ze in ruim gezouten water met het deksel op de pan gedurende ongeveer 7 minuten. Giet ze af en laat ze heel goed uitlekken.
  3. Meng de aardappelen, ontbijtspek en sjalotjes en verdeel ze over de ingevette ovenschaal.
  4. Roer in een kom de slagroom, Parmezaanse kaas, ei, nootmuskaat, zout en versgemalen peper door elkaar. Giet het mengsel over het aardappelmengsel.
  5. Bak de aardappelgratin 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin