Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalm met avocado en chimichurri op tafel.
- Maak een dag van tevoren de chimichurri en zet het goed afgedekt in de koelkast. Was de paprika en de tomaten en verwijder de zaden. Snijd de ui, de paprika en de tomaat in kleine blokjes (brunoise). Was de peterselie en hak het fijn, net als de knoflookteen.
- Doe de zwarte peper met de wijnazijn, 1 tl zout, suiker en oregano in een kom en meng dit met ongeveer 75 ml olijfolie. Voeg vervolgens de gesneden groente toe en zet het een nacht koud weg.
- De volgende dag schil je de avocado's en snijd je ze in parten. Besprenkel met het sap van de limoen om bruin worden tegen te gaan. Dep de zalm droog en snijd in 4 stukken.
- Verhit 2 el olie in een pan en bak de zalm aan elke zijde 2-4 minuten. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen.
- Verdeel de avocado en de zalm over 4 borden. Schep de chimichurri naast de zalm en serveer met gebakken krieltjes.