Carpaccio van rode bieten met gerookte (beek)forel

Carpaccio van rode bieten met gerookte (beek)forel

Smulweb imageSmulweb

Carpaccio van rode bieten met gerookte (beek)forel in combinatie met een honing-mierikswortel dressing. Afgemaakt met een takje dille.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Honing

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Carpaccio van rode bieten met gerookte (beek)forel op tafel.

  1. Snijd de bieten in flinterdunne plakjes. Beleg 4 koude borden met de plakjes.
  2. Pel de sjalot en snijd hem in zeer fijne, gelijkmatige blokjes. Zweet de blokjes glazig in de olie. Laat afkoelen.
  3. Pers de citroen uit. Meng het sap met de mierikswortel, honing en wat zout en peper door het oliemengsel.
  4. Was en droog de sla. Smeer met een lepel de bieten in met wat dressing. Leg in het midden wat sla.
  5. Verwarm de vis even lauwwarm in de oven. Snijd een filet in twee stukken. Leg deze bovenop de sla.
  6. Garneer met een takje dille.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bieten