Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Krokante varkensbuik op tafel.
- Snijd de speklaag diagonaal in. Wrijf het vlees, ook de inkepingen aan alle kanten ruim in met zeezout. Leg het vlees in de koelkast zodat het vocht eruit trekt. Dit kan een dag eerder, maar moet minstens 1 uur van tevoren.
- Verwarm de oven voor op 140C. Doe laurier, knoflook en sinaasappelschil in een braadslee en leg het vlees (speklaag naar boven) erop. Giet koud water erbij tot een laagje van 1 cm. Braad onafgedekt 3 uur.
- Verhoog de oventemperatuur naar 220C. Braad nog 20-30 minuten tot het vel knapperig is. Zet het eventueel even onder de gril om de huid te laten knapperen. Pas op voor verbranding!
- Haal het vlees uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten.
- Snijd het varkensvlees in plakken en verdeel over de borden.