Marokkaans stamppotje

Marokkaans stamppotje

Smulweb imageSmulweb

Dit Marokkaanse stamppotje met heerlijk gekruide gehaktballetjes in tomatensaus moeten jullie echt eens proberen. Lekker met een frisse salade erbij!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Marokkaans stamppotje op tafel.

  1. Kneed het gehakt goed door met kaneel, komijn, paprikapoeder, ei, paneermeel, zout en peper. Laat 30 minuten rusten.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan (of tajine). Bak eerst de ui en 2/3 van de knoflook ca. 5 minuten op laag vuur, voeg dan de bliktomaten, geelwortel, suiker, oranjebloesemwater, zout en peper naar smaak toe. Laat ca. 25 minuten op laag vuur sudderen.
  3. Rol intussen kleine balletjes van het gehakt. Doe ze bij de tomatensaus en laat nog ca. 20 minuten sudderen, schep ze af en toe om.
  4. Stamppot: kook de aardappels gaar en stamp ze smeuïg met een flinke scheut olijfolie, de rest van de knoflook, citroenrasp en zo nodig nog wat kookvocht. Schep de koriander en peterselie erdoor, maak op smaak af met zout en peper en serveer met de gehaktballetjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans