Moussaka met courgette en bechamelsaus

Moussaka met courgette en bechamelsaus

Smulweb imageSmulweb

Traditioneel Grieks gerecht. Laagjes courgette, gehakt en aardappelen worden afgemaakt met bechamelsaus en kaas. De combi magnetron zorgt voor een lekkere krokante laag kaas. Echt smullen van deze moussaka met courgette en kerrie!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Moussaka met courgette en bechamelsaus op tafel.

  1. Snij de courgettes in fijne plakjes. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Doe wat olijfolie in een wok. Bak daarin de courgettes. Voeg ruim kerrie toe (±1 eetlepel) en wat peper en zout. Bak de courgettes tot ze nog lichtjes krokant zijn. Haal ze uit de wok en zet ze opzij.
  3. Doe nog een beetje olijfolie in de wok en bak daarin het gehakt. Voeg het tomatenconcentraat bij het gehakt en kruid met basilicum, tijm, laurier, peper en zout. Goed prakken met een vork zodat het rul is niet aan mekaar klontert.
  4. Leg de helft van de gebakken courgettes op de bodem van de ovenschotel. Garneer daarover de helft van het gehakt. De volgende laag zijn de helft van de aardappelen die je in schijfjes hebt gesneden. Nogmaals de courgettes, het gehakt en de schijfjes gekookte aardappelen. Dit herhaal je zes keer in totaal.
  5. Maak vervolgens de bechamelsaus: laat de boter smelten in een kookpot, voeg de bloem erbij en vermeng met een klopper. Giet mondjesmaat de melk erbij en blijf kloppen tot je een consistente witte saus verkrijgt. Voeg een beetje peper en zout toe en neem van het vuur en voeg het ei erbij. Goed doorroeren met de klopper.
  6. Giet de saus over de laagjes courgette, gehakt en aardappelen. Laat even afkoelen en bestrooi met de gemalen kaas.
  7. Zet 30 minuten in de combi magnetron op magnetron-gril.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Sauzen Moussaka Courgette