Snijbiet paddestoelen taart

Snijbiet paddestoelen taart

Smulweb imageSmulweb

Verwen je gasten met deze overheerlijke snijbiet paddestoelen taart. Een zelfgemaakt deeg gevuld met smeuïge paddestoelen en knapperige snijbiet, omhult met een laagje eieren en crème fraiche. Alles samen gebakken tot een goudbruine delicatesse.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Snijbiet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Snijbiet paddestoelen taart op tafel.

  1. Maak deeg aan met 50 gram boter en 2 eieren, dek af en plaats in de koelkast.
  2. Vet een springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden of hetelucht 170 graden. Maak paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Was snijbiet, snijd in reepjes en was weer.
  3. Verhit in een wok olijfolie, pers een knoflookteen uit en smoor samen met gesneden sjalotten. Voeg paddestoelen en snijbiet toe. Roerbak alles 5 minuten en laat het gesmoorde mengsel uitlekken in een vergiet.
  4. Doe het deeg in de springvorm en voeg reepjes rauwe ham of pecannoten toe. Roer alles door elkaar. Verdeel de ingrediënten in de taartvorm.
  5. Klop eieren en crème fraiche door en giet het mengsel over de taart. Plaats de taart in het midden van de oven en bak gedurende drie kwartier.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bakken Taart