Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bladerdeegtaartjes met vijgen geitenkaas en linzensalade op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Snijd 2 bladerdeegplakjes elk in 8 lange repen. Bestrijk de randen van de andere deeglappen met wat water en leg er de deegrepen op om opstaande randen te vormen. Leg de bodems op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodems.
- Bak de bodems 15 minuten voor in de oven. Neem de bodems uit de oven (laat de oven aan) en beleg met de plakjes geitenkaas en vijgen. Bak nog 8-10 minuten.
- Bedruppel de taartjes daarna met 1 el balsamicodressing.
- Verwarm intussen de linzen en tijm in een steelpan met het vocht. Giet de linzen dan af en meng ze met de tomaat, artisjokharten, sjalot, 50 ml balsamicodressing en de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de taartjes en bedruppel deze met de rest van de balsamicodressing.