Makreel mousse

Makreel mousse

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige en smaakvolle makreelmousse met roomkaas, citroen, peper, zout en mierikswortel. Serveer met geroosterd brood of kant-en-klare bruschetta.

15 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Makreel mousse op tafel.

  1. Verwijder de kop, het vel, de graten en de staart van de makreel. Haal alle graatjes eruit en maak het visvlees iets losser. Pureer het samen met de roomkaas in een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
  2. Klop de slagroom lobbig, dus niet stijf!
  3. Boen de citroen goed schoon, rasp de helft van de schil er heel fijn af.
  4. Spatel dit samen met de slagroom, 2 theelepels citroensap, wat versgemalen peper en zout naar smaak met 1 theelepel mierikswortel door de gepureerde makreel.
  5. Serveer met heel dun gesneden geroosterd brood of kant en klaar gekochte bruschetta.
eet smakelijk