Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kapucijners of velderwtjes met prei paprika piccalilly en stroop op tafel.
- Giet de kapucijners in een zeef, spoel ze af en laat goed uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd deze in niet te kleine stukken. Snijd de prei in stukjes en was deze goed. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de lente-uitjes en snijd deze in ringetjes.
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de uien en de knoflook glazig. Als je spekreepjes gebruikt, bak deze dan eerst knapperig.
- Voeg de prei en de paprika toe en bak deze even mee. Het moet goed knapperig blijven.
- Voeg de uitgelekte kapucijners toe en roerbak tot alles warm is.
- Roer de piccalilly en de stroop door elkaar en voeg dit toe aan de kapucijners. Maak op smaak met peper en zout.
- Vlak voor het opdienen de lente-uitjes erdoor roeren en garneren met bieslook.