Empanadas

Empanadas

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke empanadas gevuld met gehakt, ui, peterselie, kaneel en tomatenpuree. Door de halve maan vorm maak je ze makkelijk met de hand en zijn ze na 20 minuten bakken krokant van buiten en zacht en vol van smaak van binnen. Perfect voor bij de borrel of als voorgerecht.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Empanadas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt en de ui al omscheppend gaar. Voeg daarna de knoflook, peterselie, tomatenpuree en kaneel toe en bak het nog 2 minuten mee.
  2. Steek met een vorm of glas rondjes uit de bladerdeegvellen. Rol van het overtollige deeg een nieuwe plak waar je weer een rondje uitsteekt.
  3. Verdeel het gehaktmengsel over de rondjes door dit in het midden van elk rondje te scheppen. Vouw de rondjes dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed dicht met behulp van een vork.
  4. Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier en leg de empanadas erop. Strooi er licht paprikapoeder over. Bak ze in 20 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg