- 3 tl Majolein vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Steak tartaar (filet americain) op tafel.
- Laat de kappertjes goed uitlekken in een zeef en klop ondertussen de mayonaise met een garde samen met de ketchup, mosterd, Worcestershiresaus, balsamicoazijn, paprikapoeder, nootmuskaat en tabasco tot een mooie saus.
- Snipper de sjalot fijn. Doe daarna hetzelfde met de peterselie, de marjolein en de dragon. Meng alles goed in een kommetje.
- Snij het rauwe vlees met een groot scherp mes in flinterdunne plakjes, daarna in heel fijne reepjes en daarna in heel fijne stukjes. Leg het vlees eventueel eerst een kwartier op in de diepvries, zodat het wat stijver wordt. Plet de massa daarna voorzichtig met een vork fijn en breng op smaak.
- Leg het vlees in een kom en meng er de eierdooier, de verse kruiden en de kappertjes naar smaak door met een vork. Voeg daarna de saus toe en meng de tartaar snel door. Plaats de tartaar daarna een half uur afgedekt in de koelkast.
- Plaats een ringvorm op een bord en schep hierin de tartaar tot een mooie platte ronde schijf. Maak in elk van de kleine augurkjes een aantal insnijdingen in de lengte en plaats deze als garnering bovenop de steak tartaar (filet americain).