Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

Spinaziequiche met geitenkaas en dadels

Smulweb imageSmulweb

Een quiche met pit door de combinatie van spinazie, geitenkaas en dadels. De pijnboompitjes zorgen voor een knapperige bite. De perfecte hartige taart voor elke gelegenheid. Bak de quiche af in slechts 20-25 minuten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinaziequiche met geitenkaas en dadels op tafel.

  1. Laat de spinazie 's ochtends boven een pan/bak in een vergiet met deksel erop ontdooien.
  2. Bak de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpannetje.
  3. Haal het taartdeeg uit de vriezer en laat de velletjes afzonderlijk op het aanrecht ontdooien. Smeer de quiche-vorm in met boter of olie en verdeel de plakjes taartdeeg erin. Duw de overlappende randjes goed aan. Schud een beetje paneermeel in de vorm.
  4. Dep de onderkant van het vergiet met spinazie met keukenpapier zo droog mogelijk (druk evt op de bovenkant met een vork ofzo). Snijd de dadels in kleine stukjes en meng deze met de spinazie en het potje smeerbare geitenkaas. Voeg naar smaak mint, peper en zout toe. Schep het spinazie-mengsel in de vorm.
  5. Verdeel de pijnboompitjes eroverheen. Snijd de rol geitenkaas (koud uit de koelkast) in plakjes en verdeel die over de taart (worden mooie rondjes als het smelt in de oven). Strooi dan nog een beetje geraspte kaas erover (geeft mooie kleur na het bakken).
  6. Zet de taart in de oven op 200°C en bak voor ongeveer 20-25 minuten, tot de taart een mooie kleur heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Fruit Dadels