Gestoofde kip met zuurkool en spekjes

Gestoofde kip met zuurkool en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Gestoofde kip met zuurkool en spekjes zoals je hem nog niet eerder proefde. De kip bakken, vervolgens de pittige spekreepjes bakken. De zuurkool, jeneverbessen en uienringen toevoegen en even mee laten bakken. Smoren in witte wijn en lekker lang laten stoven. Heerlijk met aardappelen en een lepel smaakvolle mosterd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gestoofde kip met zuurkool en spekjes op tafel.

  1. Bestrooi de kip met zout, peper en een snufje paprikapoeder en braad deze in circa 5 minuten rondom bruin in de boter. Neem de kip uit de pan.
  2. Bak de spekreepjes en sjalotjes 5 minuten in het achtergebleven braadvet.
  3. Leg de helft van de zuurkool en de jeneverbessen op de uitjes en het spek en roer dit door elkaar.
  4. Leg de kip erop en dek af met de rest van de zuurkool.
  5. Schenk de wijn erbij en stoof de kip met zuurkool circa 20 minuten op zacht vuur tot hij gaar is.
  6. Serveer er in de schil gekookte aardappelen en een likje mosterd bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Vlees Zuurkool