Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Traditionele pasta carbonara op tafel.
- Snijd de guanciale of pancetta in blokjes en bak ze krokant in een koekenpan op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en bewaar het vet in een kommetje.
- Breek twee hele eieren boven een kom. Scheid de andere twee eieren en doe ook de eigelen in de kom. Meng er nu de Parmezaanse kaas en pecorino door met flink wat zwarte peper. Voeg al roerend het (deels afgekoelde) vet toe.
- Kook ondertussen de spaghetti al dente in gezouten water. Schep dan de spaghetti in de nog warme koekenpan. Bewaar het kookvocht.
- Laat het vuur onder de pan uit en schenk het eimengsel op de spaghetti. Voeg steeds een lepel kookvocht toe en schep om totdat er een mooie saus ontstaat. Roer de guanciale of pancetta door de spaghetti en serveer je traditionele pasta carbonara direct.