Russische kersen-kwarktaart

Russische kersen-kwarktaart

Smulweb imageSmulweb

Bij deze Russische kersen-kwarktaart smelten de kersen & kwark smaken in je mond, tel daarbij de luchtige slagroom met geroosterde amandelen op en je krijgt hemels genot. Ideaal als klapstuk op een feestje.

45 min bereiden

ontbijt

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Russische kersen-kwarktaart op tafel.

  1. Laat de kersen goed uitlekken.
  2. Vet een springvorm van 26 cm in en bestrooi deze met griesmeel.
  3. Klop de boter, het zout en 75 g suiker romig op. Voeg na elkaar 2 eieren toe.
  4. Meng 75 g bloem, de cacao en het bakpoeder en roer dit in gedeeltes door het mengsel. Schep het deeg vervolgens in de taartvorm.
  5. Klop 2 eieren, 2 eidooiers en 150 g suiker schuimig op. Roer er de magere kwark, de gewone kwark en het puddingpoeder doorheen. Dep de kersen (op 1 el na om te garneren) eventueel droog en meng ze met 1-2 el bloem. Schep dit door de kwarkmassa. Strijk dit mengsel op het deeg.
  6. Bak de taart ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 175°C (elc.) of 150°C (hetelucht). Laat de taart in de vorm afkoelen.
  7. Rooster de amandelen zonder olie en laat ze afkoelen.
  8. Klop de slagroom stijf (eventueel 1 zakje klopfix erbij doen) met 1 zakje vanillesuiker.
  9. Strijk de slagroom op de taart. Leg er de overige kersen op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden Zuivel Bakken Fruit Taart Kersen