Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Russische kersen-kwarktaart op tafel.
- Laat de kersen goed uitlekken.
- Vet een springvorm van 26 cm in en bestrooi deze met griesmeel.
- Klop de boter, het zout en 75 g suiker romig op. Voeg na elkaar 2 eieren toe.
- Meng 75 g bloem, de cacao en het bakpoeder en roer dit in gedeeltes door het mengsel. Schep het deeg vervolgens in de taartvorm.
- Klop 2 eieren, 2 eidooiers en 150 g suiker schuimig op. Roer er de magere kwark, de gewone kwark en het puddingpoeder doorheen. Dep de kersen (op 1 el na om te garneren) eventueel droog en meng ze met 1-2 el bloem. Schep dit door de kwarkmassa. Strijk dit mengsel op het deeg.
- Bak de taart ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 175°C (elc.) of 150°C (hetelucht). Laat de taart in de vorm afkoelen.
- Rooster de amandelen zonder olie en laat ze afkoelen.
- Klop de slagroom stijf (eventueel 1 zakje klopfix erbij doen) met 1 zakje vanillesuiker.
- Strijk de slagroom op de taart. Leg er de overige kersen op.