Spinazie-feta taart

Spinazie-feta taart

Smulweb imageSmulweb

Een zelfgemaakte spinazie-feta taart, heerlijk warm geserveerd of koud als borrelhap. Hartigetaartdeeg bekleed met spinazie, knoflook, gefruit ui, pijnboompitten, feta en ei. Op smaak gebracht met pesto en geraspte kaas bovenop. Bak de taart ongeveer 3 kwartier in de oven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spinazie-feta taart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de hartigetaartdeeg/bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Rooster de pijnboompitten even in de pan.
  2. Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze samen met de knoflook in een pan. Voeg hierbij de spinazie en laat het even pruttelen.
  3. Kluts de eieren met de creme fraiche en peper en zout naar smaak in een kom. Voeg eventueel een eetlepel pesto toe.
  4. Roer dit mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de gebrokkelde feta kaas toe. Goed roeren en op het vuur laten staan tot het gestold is.
  5. Vet een springvorm in en bekleed deze met de hartigetaartdeeg/bladerdeeg. Giet de inhoud van de pan in de springvorm. Leg eventueel half doorgesneden cherrytomaatjes er bovenop en druk ze zachtjes in. Strooi als laatste geraspte kaas erover en vouw de randjes van het deeg om.
  6. Bak de taart ongeveer 3 kwartier in de oven. Serveer de taart warm of koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart