Ajam semur gesmoorde kip

Ajam semur gesmoorde kip

Smulweb imageSmulweb

Helemaal verslaafd aan de smaak van Ajam Semur gesmoorde kip. Boterzachte kippendijen, aardappel en gulle kruiding van ketjap en nootmuskaat. Op heerlijke wijze bereiden en je bent verzekerd van een feestmaal op tafel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ajam semur gesmoorde kip op tafel.

  1. Snijd eventueel de kipfilet in stukjes, schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaten in blokjes. Kruid de kip.
  2. Bak eerst de uien en de knoflook in de olijfolie aan en laat vervolgens de kip meebakken tot hij goudbruin is.
  3. Doe er de in blokjes gesneden tomaat bij en voeg naar smaak ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe en het verkruimeld bouillonblokje. Laat op laag vuur, afhankelijk van de grootte van de kipdelen, circa 35 minuten zachtjes smoren.
  4. Voeg er circa 20 minuten voor het opdienen de aardappelschijfjes aan toe en giet er zoveel kokend water bij dat een en ander net onder staat. Laat langzaam gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte