- 0.375 g Wijnsteenpoeder
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Luchtige kokosmakronen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 150ºC.
- Was een mengkom en de gardes van je mixer af met heet water en droog ze grondig, zodat ze goed vetvrij zijn. Doe de eiwitten in de kom en klop ze schuimig. Voeg het wijnsteenpoeder toe en klop tot de eiwitten beginnen te glanzen. Voeg in twee of drie keer de suiker toe en klop tussendoor. Klop nu tot de eiwitten stijf zijn.
- Voeg de kokos toe en spatel het snijdend door het mengsel. Zorg dat de kokos en eiwitten goed gemengd zijn.
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en laat daar met twee eetlepels grote bergen beslag op vallen. Naar eigen smaak kun je dikkere/hogere of juist dunnere/plattere makronen maken.
- Schuif het blik in de oven en bak de makronen in 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat de koekjes afkoelen, haal ze voorzichtig van het bakpapier en bewaar ze in een goed afsluitende trommel.