Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarische erwtensoep is een klassieker. Boordevol groenten, eiwitten, vezels en smaak. Laat het 30 tot 60 minuten sudderen en serveer met roggebrood besmeerd met verse roomkaas voor een geweldige maaltijd.

60 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water
  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegetarische erwtensoep op tafel.

  1. Spoel de erwten goed af en breng ze in het water aan de kook. Schuim de bovenkant af als de soep kookt.
  2. Snijd ondertussen de ui fijn en de prei in ringen. Schil de knolselderij en aardappels en snijd in blokjes. Maak de wortel schoon en snijd in reepjes. Voeg de groenten toe als de erwten ongeveer een half uur hebben gekookt.
  3. Laat doorkoken tot de erwten helemaal zacht zijn en de soep de gewenste dikte heeft (30 tot 60 minuten).
  4. Verwarm de rookworst in de laatste 10 minuten in een pan, snijd in plakjes en voeg toe aan het eind van de kooktijd. Gebruikt u rooktofu, snijd die dan in blokjes en kook mee gedurende de laatste 10 minuten.
  5. Snijd de selderij fijn en roer deze vlak voor het serveren door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer in grote kommen met roggebrood besmeerd met verse roomkaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep