Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde spinazie-aardappelschotel op tafel.
- Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in plakken en blancheer die 5 minuten in een grote pan met kokend gezouten water.
- Was de spinazie zorgvuldig in ruim koud water. Neem de aardappelen met een schuimspaan uit de pan, doe de spinazie in de pan met het kookvocht en laat hem in 5 minuten slinken.
- Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Dep de Mozzarella met keukenpapier droog en snijd die eveneens in plakjes.
- Giet de spinazie af in een vergiet en druk hem goed uit. Vet een vuurvaste schaal in en vul hem achtereenvolgens met lagen aardappel, spinazie, tomaat en Mozzarella.
- Roer de eieren met de room los, breng op smaak met zout en peper en schenk dit mengsel over de schotel.
- Zet de schotel in de op 200°C voorverwarmde oven en laat het geheel in 35-40 minuten gaar worden.