- 50 g Bamboe scheuten
- 1 tl Sesamolie
- 1 Conimex mix foe yong hai
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Foe yong hai met kip op tafel.
- Hak de ui en 1 teen knoflook fijn en fruit een paar minuten aan in een beetje olie in een koekenpan. Pureer ondertussen de gepelde tomaten en voeg ze toe aan de pan. Doe na 1 minuut de azijn, tomatenketchup en 200 ml water erbij.
- Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt. Verwarm de gezeefde saus opnieuw en voeg 1,5 eetlepel suiker toe. Breng de saus op smaak met sesamolie en bind eventueel met wat maizena.
- Snijd de wortel, selderij, prei en paprika fijn, snij de champignons in plakjes en hak het andere teentje knoflook fijn. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
- Klop de eieren los en meng met een snuf zout, een halve eetlepel suiker en wat peper. Voeg alle gesneden groenten, de bamboescheuten en de kip toe en meng goed.
- Verhit olie in een diepe koekenpan en voeg het eimengsel toe. Bak tot de foe yong hai stevig en goudbruin gebakken is en draai het dan om. Bak tot ook deze kant goudbruin is. Schenk de warme saus over de foe yong hai met kip en serveer.