Gevulde paprika’s met gehakt

Gevulde paprika’s met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een ware traktatie, deze gevulde paprika’s met gehakt. Dit recept is simpel, verantwoord, smaakvol en een lust voor het oog. Duik maar snel de keuken in.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Gevulde paprika’s met gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomatenblokjes, 1 gesnipperde ui en 2 tenen fijngehakte knoflook in een grote ovenschaal. Breng op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano. Snijd 4 rode paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten en de steel. Leg de halve paprika's op de tomatensaus in de schaal.
  2. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan of wok. Voeg de overgebleven fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg blokjes paprika van 1 rode en 1 gele paprika toe en bak even mee. Breng op smaak en roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt.
  3. Vul de paprika's met het gehakt. Strooi de rest van de geraspte kaas eroverheen. Zet de schaal circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Klaar zijn de gevulde paprika’s met gehakt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paprika