Broccolisoep met gember

Broccolisoep met gember

Smulweb imageSmulweb

Een pittig en kruidig soepje, deze broccolisoep met gember en kerrie. Maak af met fijngesneden gember en laat de soep smaken!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Broccolisoep met gember op tafel.

  1. Maak de broccoli schoon en houd wat kleine roosjes apart voor de vulling.
  2. Snipper de sjalot en de knoflook en verhit de olie in de pan. Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig. Voeg de kerrie en de broccoli toe en bak even mee.
  3. Doe er zoveel gevogeltefond of - bij gebruik van bouillontabletten - water bij dat de broccoli bijna onder staat. Voeg het gembernat en de bouillontabletten toe en breng de soep aan de kook. Laat plm. 10 minuten koken.
  4. Pureer de soep en maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat, tabasco en fijngesneden gember.
  5. Voeg de apart gehouden broccoliroosjes toe en breng de soep weer aan de kook. Laat nog een paar minuten koken tot de roosjes beetgaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep