Stoofpotje met rundvlees en bospaddenstoelen

Stoofpotje met rundvlees en bospaddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Probeer eens dit recept: een heerlijk stoofpotje met rundvlees en bospaddenstoelen. Perfect voor de herfst, winter of iedere gure dag van het jaar. De combinatie van rundvlees en bospaddenstoelen zorgt voor een rijke, diepe smaak. Genieten.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofpotje met rundvlees en bospaddenstoelen op tafel.

  1. Snijd het vlees in stukken en de knoflook en uien fijn. Week de gedroogde paddenstoelen ongeveer 20 minuten in heet water. Snijd de kastanjechampignons in stukjes.
  2. Verhit de olie en de boter in een grote braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in delen rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee. Bestrooi het geheel met bloem en roer door.
  3. Blus al roerende af met de rode wijn. Voeg het laurierblad, de takjes tijm, paprikapoeder, het verkruimelde bouillonblokje, de geweekte gedroogde paddenstoelen en het weekvocht van de paddenstoelen toe aan de pan. Laat het vlees op laag vuur ongeveer 2,5 uur stoven.
  4. Bak de kastanjechampignons in wat boter lichtbruin en voeg ze ongeveer na 2 uur en een kwartier toe aan de stoofpot.
  5. Breng het stoofpotje met rundvlees en bospaddenstoelen op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees