Gelders gehaktbrood met ham en kaas ( gehaktbol )

Gelders gehaktbrood met ham en kaas ( gehaktbol )

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Gelders gehaktbrood met ham en kaas, op smaak gebracht met pesto, citroenschil, rozemarijn en noten. Het gehaktbrood is gevuld met geraspte kaas en bedekt met plakken ham. Na het bakken wordt er nog wat extra kaas gesmolten over het gehaktbrood. Geserveerd in smalle plakken smaakt deze gehaktbol heerlijk als avondmaaltijd of koud op de boterham.

25 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gelders gehaktbrood met ham en kaas ( gehaktbol ) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Ontkorst het brood en week het in melk. Knijp het uit en meng het met het gehakt, zout, peper, eieren, pesto, citroenschil, rozemarijn en noten.
  3. Verdeel het gehakt in tweeën en vorm elk deel tot een platte schijf van ongeveer 15 cm doorsnede.
  4. Meng geraspte kaas met basilicum en kappertjes. Leg het kaasmengsel op de eerste gehaktschijf (laat een brede rand vrij). Bedek met de tweede gehaktschijf en druk de randen goed op elkaar. Vorm een bol van het gehakt aan de bovenkant.
  5. Bekleed een braadslede of bakplaat met bakpapier. Leg de gehaktbol erop en verdeel plakken ham er over.
  6. Bak in het midden van de oven gedurende 45-55 minuten.
  7. Snijd de kaas in smalle repen en leg deze in een ruitpatroon over het gehaktbrood, ongeveer 10 minuten voor het einde van de baktijd.
  8. Bak het gehakt nog even terug in de oven tot de kaas is gesmolten en goudbruin is gekleurd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas