Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gado gado op tafel.
- Maal de pinda's fijn in de keukenmachine.
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de sjalotjes en de knoflook zachtjes glazig. Bak de sambal, trassi en suiker heel even mee. Voeg 2 1/2 dl water toe en roer de gemalen pinda's en kokosmelk erdoor. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot een mooie pindasaus ontstaat.
- Breng op smaak met citroensap en ketjap. Kook de eieren in 5 minuten totdat ze hard zijn. Laat ze schrikken, pel ze en halveer ze.
- Breng in een pan ruim water aan de kook. Doe de wortel in een zeef en hang deze in het kokende water. Kook de wortel in 2-3 minuten beetgaar. Laat even uitlekken. Kook op dezelfde manier de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.
- Leg de spitskoolrepen in het vergiet met de taugé erop. Schenk het kokende water erover. Spoel de groenten koud af. Laat ze uitlekken en afkoelen tot lauw.
- Verdeel de groenten en eieren over 4 borden. Schep de pindasaus over de groenten. Bestrooi met koriander en serveer met emping.