Rozemarijn-knoflook kip uit de oven

Rozemarijn-knoflook kip uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze rozemarijn-knoflook kip uit de oven is een feestmaal voor elke dag. Met rozemarijn, knoflook, zout, peper, olie en chilipepers krijgt de kip een heerlijke smaak. Serveer direct als het sap helder is.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rozemarijn-knoflook kip uit de oven op tafel.

  1. Meng de rozemarijn, knoflook, zout, peperoncino (chilipepers) en olie.
  2. Wrijf de kip ermee in.
  3. Leg de kip in een ovenschaal en zet afgedekt koel weg.
  4. Verwarm de oven voor op 250°C. Rooster de kip in circa 20 minuten goudbruin.
  5. Zet de oven nu op 180°C en rooster de kip nog 45 minuten tot een uur, al naar gelang de grootte, tot de kip gaar is.
  6. Controleer de gaarheid door met een prikker tussen dij en borst te steken.
  7. Als het sap helder is, is de kip gaar, serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte