Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bladerdeeg quiche met ham peer en raclette kaas op tafel.
- Haal het deeg uit de plastic zak en laat het 5 minuten rusten. Laat de peren uitlekken, bewaar het sap voor later.
- Rol het deeg uit en bekleed kleine ovenvaste schotels met een stukje bladerdeeg. Prik met een vork meerdere malen in het deeg. Beleg elk stukje deeg met 2 plakken ham. Leg 6 halve peren op de ham, met de platte kant naar beneden. Bedek met kaas en bestrooi met peper. Bak in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende ongeveer 15 minuten.
- Was ondertussen de sla. Pel de ui, halveer en snijd hem fijn. Was de peterselie, dep het droog en houd er enkele apart voor de garnering. Snipper de rest van de peterselie. Roer de azijn, zout, peper en suiker in een kom. Voeg de olie toe en meng goed. Roer de ui en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Meng de salade met de marinade.
- Garneer de taartjes met de overgebleven peterselie en serveer samen met de salade.