Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bladerdeeg rondo met vanillecreme en aardbeien op tafel.
- Roer voor de vanillecreme een beetje melk door de puddingpoeder. Breng de rest van de melk met suiker aan de kook en voeg al roerend de opgeloste vanillepoeder toe. Breng het geheel nogmaals aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine en de rum toe en roer de creme koud. Spatel tot slot de geklopte slagroom erdoor. Bewaar de creme koud.
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor verwerking uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
- Rol het bladerdeeg uit en steek er met ronde stekers (ca. 10 cm diameter) ringen uit. Prik met een vork meerdere keren in het deeg en bak het in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat het afkoelen.
- Verdeel de vanillecreme over het afgekoelde bladerdeeg en garneer het geheel met aardbeistukken. Tip: Bereid de vanillecreme enkele uren voor het serveren en bewaar het koud voor de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een dag van tevoren maken.