Bladerdeeg rondo met vanillecreme en aardbeien

Bladerdeeg rondo met vanillecreme en aardbeien

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk licht dessert met een knapperige bladerdeeg, romige vanillecrème en zoete aardbeien als topping. Perfect om te serveren als feestelijke afsluiter van een diner, of als verwennerij tussendoor. Bereid de vanillecrème enkele uren voor het serveren en bewaar het koud voor de juiste consistentie en verfrissende smaak.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bladerdeeg rondo met vanillecreme en aardbeien op tafel.

  1. Roer voor de vanillecreme een beetje melk door de puddingpoeder. Breng de rest van de melk met suiker aan de kook en voeg al roerend de opgeloste vanillepoeder toe. Breng het geheel nogmaals aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatine en de rum toe en roer de creme koud. Spatel tot slot de geklopte slagroom erdoor. Bewaar de creme koud.
  2. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor verwerking uit de koelkast en verwarm de oven voor op 210°C.
  3. Rol het bladerdeeg uit en steek er met ronde stekers (ca. 10 cm diameter) ringen uit. Prik met een vork meerdere keren in het deeg en bak het in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin. Laat het afkoelen.
  4. Verdeel de vanillecreme over het afgekoelde bladerdeeg en garneer het geheel met aardbeistukken. Tip: Bereid de vanillecreme enkele uren voor het serveren en bewaar het koud voor de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een dag van tevoren maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Bladerdeeg Aardbeien