Appel chocolade cake

Appel chocolade cake

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk decadente cake met appel, cacao en kaneel. De cake is rijkelijk gevuld met geraspte appel en afgemaakt met een chocoladetopping en gehakte amandelschaafsel. Lekker als traktatie, bij een kop koffie of gewoon zomaar omdat het kan.

60 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel chocolade cake op tafel.

  1. Bereid de ingrediënten voor. Zeef de bloem met het bakpoeder en de poedersuiker. Weeg de boter af en schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp de appels. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Klop de boter met de mixer tot het luchtig is. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Mix 1 voor 1 de eieren en voeg daarna de vanillesuiker, kaneel en cacao toe en mix nogmaals.
  3. Voeg de bloem samen met de appelrasp toe en meng alles goed met een grote spatel. Giet het mengsel in de cakevorm en zet de vorm in de oven (net iets onder het midden).
  4. Bak de cake voor 40-50 minuten en keer hem daarna op een rooster om om af te koelen.
  5. Meng de cacao met de suiker in een steelpan en voeg al roerend 2 el water toe. Breng het mengsel aan de kook en laat het iets dikker worden terwijl je goed roert met een garde. Voeg de boter toe en laat het smelten in het mengsel.
  6. Giet het chocolademengsel over de cake, strooi het gehakte amandelschaafsel eroverheen en laat afkoelen. Snijd de cake de volgende dag in 12 stukjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake