Scones met jam en room (high tea)

Scones met jam en room (high tea)

Smulweb imageSmulweb

Scones met jam en room is een klassieker uit de High tea. Maak scones zelf, vervolgens opstijven met room. Heerlijk in combinatie met geserveerde jam. Bak met dit quick-and-easy recept scones in een handomdraai.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Scones met jam en room (high tea) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Zeef het bakmeel met bakpoeder en zout boven een kom en voeg vanillesuiker en suiker toe. Voeg de boter in kleine stukjes toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Klop het ei met de melk los. Voeg het mengsel toe aan het bakmeelmengsel en kneed alles tot een samenhangende bal.
  4. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 2 cm dik en steek rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnee met bijvoorbeeld een glas of garneerring. Leg de scones op het bakblik en bak ze in ongeveer 10 minuten lichtbruin.
  5. Klop de slagroom op (en vermeng eventueel met de mascarpone). Serveer de scones met opgeklopte slagroom (en mascarpone).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Scone Jam