- 1 el Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kersenflappen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bladerdeegplakjes uit het pakje, trek de plasticjes er af en laat ze ontdooien.
- Haal de steeltjes en de pitten van en uit de kersen. Gooi ze met de basterdsuiker en een scheutje water in een pan. Kook het op een halfhoge pit een paar minuutjes tot de suiker is opgelost en de kersen een beetje tot moes zijn gekookt. Let op dat je het niet te veel tot moes kookt, anders wordt het deeg nat. Voeg slechts een klein scheutje water toe om te voorkomen dat het misgaat.
- Vet de bakplaat in met boter. Leg op elk plakje bladerdeeg wat kersenvulling en vouw het diagonaal dicht als een appelflap.
- Bestrijk de flapjes met geklopt ei, strooi er kristalsuiker over. Schuif de bakplaat in de oven en bak de flappen 20-25 minuten.