- 500 g Tijgergarnalen
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Pasta met garnalen in roomsaus op tafel.
- Zet een grote pan water op met voldoende zout (proeven als het kookt!).
- Snipper de knoflook en het sjalotje en snijd de venkel in reepjes.
- Als de garnalen bevroren zijn, spoel ze dan in koud water en laat goed uitlekken.
- Neem een grote pan (waar later alles in past, inclusief de afgekookte pasta). Zet deze op middelhoog vuur en begin met een klontje boter en een scheutje olijfolie.
- Doe de knoflook, sjalotje en de venkel erbij en bak even aan. Blussen met witte wijn en daarna, als het weer kookt, de bouillon erbij.
- Na 5 minuten de room al roerende erbij en het vuur nu lager zetten. De room mag niet te hard borrelen/koken.
- Garnalen erbij doen en rustig laten pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft bereikt. Proeven en op smaak brengen met peper & zout.
- Intussen kan je de pasta afkoken zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Pasta afgieten en direct een scheutje olijfolie erbij. Niet afspoelen!
- Tot slot de pasta door de saus en even 3 minuten laten staan. Takjes dille even fijn hakken en door de pasta mengen.