Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade

Smulweb imageSmulweb

De kippenbouten van de BBQ in honing-knoflookmarinade zijn heerlijk. De bijpassende aardappelsalade is verfrissend en zorgt voor een smakelijke maaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenbouten in honing-knoflookmarinade met aardappelsalade op tafel.

  1. Neem de kippenbouten uit de marinade.
  2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en giet de marinade over de bouten.
  3. Keer de bouten een of twee keer. Het duurt ongeveer 1 uur voordat ze gaar en bruin zijn (ligt aan de grootte van de bouten en aan je oven). Worden de bouten te bruin, dek dan af met aluminiumfolie.
  4. Terwijl de kip in de oven staat, kook je de aardappels gaar en laat je ze bijna afkoelen. Snijd ze daarna in plakjes of blokjes. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen.
  5. Vermeng de lauwe aardappelen met de ui en de mayonaise (en eventueel uitgeperste knoflook). Voeg zout, peper en chilipoeder naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Salade Aardappelsalade