Pasta met gerookte zalm witte wijn room en bieslook

Pasta met gerookte zalm witte wijn room en bieslook

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke romige pasta met gerookte zalm en bieslook in een witte wijnsaus. Een snelle en makkelijke maaltijd in een handomdraai op tafel. Serveer direct!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta met gerookte zalm witte wijn room en bieslook op tafel.

  1. Verhit de boter op halfhoog vuur in een braadpan. Laat de gesnipperde sjalot af en toe omscheppend 5 minuten fruiten.
  2. Voeg de wijn toe en laat deze in circa 3 minuten tot de helft inkoken.
  3. Voeg room, citroenschil en -sap, fijngehakte bieslook en zalm toe. Laat de saus op halfhoog vuur zonder te koken 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook intussen de pasta in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op.
  5. Schep de pasta door de hete saus en voeg indien nodig een scheut van het kookvocht toe.
  6. Verdeel desgewenst de zalmkaviaar over de pasta. Serveer meteen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta