Ananaschutney

Ananaschutney

Smulweb imageSmulweb

Deze zelfgemaakte ananaschutney is heerlijk bij een stukje kaas op brood. Met de friszoete smaak van ananas en gember is het de perfecte aanvulling op je lunch. Maak het een keer zelf!

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Ananaschutney op tafel.

  1. Schil de ananas. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en vang het sap op. Snipper de uien grof. Schil en rasp de gemberwortel.
  2. Verhit olie in een koekenpan. Bak de ui zachtjes voor 2 minuten. Voeg de ananasstukjes, ananassap, gemberwortel, bruine suiker, azijn en kerrie toe en roer door elkaar. Laat het vocht in 25 minuten verdampen, af en toe roeren.
  3. Doe de chutney direct in jampotjes die zijn omgespoeld met soda en heet water. Zet minstens 12 uur in de koelkast en is +/- 2 maanden houdbaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Sauzen Ananas