Cubaanse ropa vieja

Cubaanse ropa vieja

Smulweb imageSmulweb

Proef Cuba en geniet van deze verrukkelijke stoofschotel! Ropa Vieja, oftewel 'oude kleren', is een Cubaanse specialiteit. Langzaam gegaard rundvlees met een mengsel van groenten zoals paprika en wortel maken dit gerecht buitengewoon smaakvol.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Cubaanse ropa vieja op tafel.

  1. Verhit wat olie in een braadpan en braad het vlees snel aan. Haal de pan van het vuur en zet de warmtebron laag. Voeg 1 grof gesneden ui, laurier, suiker, zout en genoeg WARME bouillon of WARM water toe om het vlees bijna volledig te bedekken. Doe het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes koken tot het helemaal gaar en zacht is. Haal het vlees uit de pan en leg het apart. Laat de bouillon inkoken tot er ongeveer 150 ml over is en giet deze over in een kan om af te koelen.
  2. Verhit olijfolie in dezelfde pan en voeg 1 fijngesnipperde ui, gember, rode peper en knoflook toe en roerbak tot de ui goudkleurig is. Voeg peper, kaneel en paprikapoeder toe en bak nog een halve minuut door. Voeg nu wortel, paprika en tomaten toe en laat het geheel sudderen tot de wortel gaar is en het mengsel dikker wordt.
  3. Zodra het vlees is afgekoeld, trek het met de hand of met 2 vorken uit elkaar. Verwijder zenen en vetranden. Voeg het vlees toe aan de groenten en verwarm het geheel. Voeg de overgebleven bouillon toe om het smeuïg te maken. Het moet een beetje nat aanvoelen, zo ongeveer als een stevige ratatouille. Voeg als finishing touch een groen olijfje toe.
  4. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees