Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koekjes uit duizend en een nacht op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Blancheer de amandelen in kokend water en haal de schilletjes eraf. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de amandelen daarin goudbruin. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Doe de zachte boter in een kom en voeg daar de 60 gram poedersuiker en het bakpoeder aan toe en roer tot een luchtige crème. Voeg er beetje bij beetje de bloem en de drie eetlepels zonnebloemolie aan toe. Bewerk het deeg, maar niet te veel en vorm er een bal van.
- Maak kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Neem een balletje deeg in je handpalm, druk er een kuiltje in en leg daar een gebakken amandel in. Vorm het deeg rondom de amandel weer dicht. Rol het gevulde balletje tot een ovaaltje.
- Leg alle gevulde koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze na het bakken een beetje afkoelen op een rooster.
- Doe de 150 gram poedersuiker in een schaal en wentel de nog lauwwarme koekjes door de poedersuiker totdat ze geheel ermee bedekt zijn. Laat verder afkoelen en doe ze vervolgens tot gebruik in een goed afgesloten koektrommel.