Pasta met tonijn en rucola

Pasta met tonijn en rucola

Smulweb imageSmulweb

Een kleurige 'pasta met tonijn en rucola' die anders is dan anders. Deze heerlijke variant maak je met Philadelphia kruidenroomkaas. Makkelijk en snel op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 175 g Philadelphia

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Pasta met tonijn en rucola op tafel.

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en de bouillonblokjes.
  2. Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze bruin worden. Pas op dat ze niet aanbranden.
  3. Bak de uien en champignons in 2 eetlepels olie op hoog vuur, voeg onder het bakken de knoflook toe.
  4. Was de citroen en rasp de schil.
  5. Halveer de citroen en pers de helften uit.
  6. Roer de citroenrasp en het sap door de Philadelphia en breng het op smaak met peper en zout.
  7. Hak de rucola grof.
  8. Laat de tonijn uitlekken.
  9. Giet de penne af en schep direct de Philadelphia en de tonijn erdoor.
  10. Voeg voorzichtig de uien, champignons en rucola toe aan de penne en strooi de pijnboompitten als garnering eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Groente Sla Rucola