Echte runderbouillon van soepvlees en runderbotten

Echte runderbouillon van soepvlees en runderbotten

Smulweb imageSmulweb

Echte runderbouillon van soepvlees en runderbotten. Met zelfgemaakte bouillon maak je in een handomdraai bijvoorbeeld een lekkere soep of saus. Maar ook als basis voor een gerecht is bouillon onmisbaar. Stevig op smaak door de geurige kruiden en specerijen.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Runderpoulet, onbereid
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Echte runderbouillon van soepvlees en runderbotten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Doe de botten in een braadslee en schroei ze in 10-15 minuten rondom goed bruin door ze af en toe te draaien. Laat de botten afkoelen. Maak het soepvlees droog met een koksdoek of keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een brede braadpan en bak hierin het vlees snel bruin. Dit mag niet langer duren dan een minuut of 5. Voeg de uisnippers toe en laat ze een minuut meefruiten.
  3. Giet er 2 liter koud water bij, voeg de botten eraan toe en breng aan de kook. Schuim af met een schuimspaan. Voeg alle andere ingrediënten toe, breng weer aan de kook en temper de warmtebron. Schuim regelmatig af met een schuimspaan.
  4. Laat de bouillon 3,5 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon daarna door een natgemaakte doek (let op: Gebruik het liefst kaasdoek, en in ieder geval doek waar GEEN wasmiddel of wasverzachter aan te pas is gekomen!)
  5. Laat de bouillon op kamertemperatuur komen en vervolgens afkoelen in de koelkast. Schep het gestolde vet eraf.
  6. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat hem indampen tot ongeveer 800 ml overgebleven is. Zeef de bouillon een tweede keer.
  7. Klaar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Runderbouillon