Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Griekse moussaka op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit vijf eetlepels olie in een pan met zware bodem op middelhoog vuur. Bak de aubergineplakken in delen tot ze gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Doe nog wat olie in de pan en fruit de gesnipperde uien aan. Voeg het lamsgehakt toe en bak het rul en bruin. Voeg de in stukken gesneden tomaten, tomatenpuree, fijngehakte knoflook, groene kruiden, kaneel en een snuf zout en peper toe. Breng het aan de kook en laat 20-25 minuten sudderen tot bijna al het vocht opgenomen of verdampt is.
- Smelt de boter in een steelpannetje en roer er dan 25 gram bloem door. Schenk de melk erbij wanneer je een gladde pasta hebt. Breng de bechamel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen. Laat de saus vervolgens iets afkoelen en klop de eieren erdoor.
- Leg eerst een derde van de aubergineplakken op de bodem van een ondiepe ovenschaal. Bedek met de helft van de vleessaus. Leg er dan weer aubergines op. Voeg de rest van de vleessaus toe en dan de rest van de aubergines. Schenk er de bechamelsaus over en strooi er kaas bovenop. Bak de Griekse moussaka 35-40 minuten in de oven.