Nachos zelf gemaakt

Nachos zelf gemaakt

Smulweb imageSmulweb

Stevige nacho's voor de lekkere trek. Het deeg maak je eenvoudig zelf. Stoer en puur tafelen met je zelfgemaakte tortillachips die je gewoon even afbakt in olie. Serveer met guacamole, kaas en zure room of met je eigen specialiteit.

25 min bereiden

bijgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Nachos zelf gemaakt op tafel.

  1. Meng bloem en zout in een flinke kom. Stroop je mouwen op en meng met je handen de zachte boter door de bloem heen. Het wordt nu kruimelig. Meng in kleine scheutjes het water door het mengsel heen. Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg. Duw en trek en kneed het deeg om alle lucht eruit te halen.
  2. Verdeel met een mes je bal deeg in 12 gelijke porties. Rol elke portie tot een bal en rol deze met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad. Houd 'm rond en rol 'm zo dun dat je er haast doorheen kunt kijken. Stapel je tortilla's op een bord met voldoende bloem ertussen om plakken te voorkomen.
  3. Verwarm een koekenpan op hoog vuur tot deze goed heet is. Leg voorzichtig een tortilla in de pan (gebruik geen boter of olie!). Draai na 30 seconden de tortilla om en bak de andere kant nog eens 10 seconden.
  4. Snijd elke tortilla in 8 'taartpunten'. Verhit de zonnebloemolie in een pan. De olie moet ongeveer 2 cm hoog staan. Wacht tot de olie begint te walmen. Frituur de nacho's in delen. Let erop dat je er niet te veel tegelijk doet, dan koelt de olie te snel af. Het frituren duurt maximaal 1,5 minuut, zorg dus dat je goed oplet dat de nacho's niet zwart worden. Laat de nacho's uitlekken op een bord met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout. Opmerking: de exacte verhoudingen van water en bloem kunnen verschillen, afhankelijk van wat voor bloem je gebruikt. Voeg als je deeg te nat is wat bloem toe, of als het te hard is wat water toe, tot je een soepel, elastisch deeg krijgt wat niet aan je vingers plakt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Wraps