- 8 Filodeeg plakken
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Chocolade loempias met pichtache op tafel.
- Hak de chocolade in stukken en hak de pistachenootjes fijn. Klop het eiwit los (niet stijf) en smelt een eetlepel boter.
- Doe de room in een pan en breng aan de kook. Neem van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe. Laat smelten onder voortdurend roeren met een houten lepel.
- Voeg de fijngehakte pistachenootjes toe en roer goed door. Laat de chocolade ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Maak van de afgekoelde chocolade met de hand 8 "worstjes".
- Vouw de loempiavellen dubbel, leg een chocolade-worstje langs de vouw en rol hem in het deeg. Smeer met een keukenkwastje de naad in met losgeklopt eiwit, zodat de loempia dicht blijft zitten. Smeer de bovenkant in met gesmolten boter.
- Leg de loempia`s op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze 10 minuten in de oven (totdat ze bruin worden).
- Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert (vloeibare chocolade is erg heet!).