- 300 ml Grand marnier
- 30 g Groene peper
- 25 ml anisette
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegrilde aardbeien met aardbeipepersaus en vanille-ijs op tafel.
- Was de aardbeien in ruim koud water en ontdoe ze van het kroontje. Leg de aardbeien op een keukendoek en dep ze voorzichtig droog.
- Voeg aan de grandmaniersiroop 200 g aardbeien toe en kook ze tot moes, zodat er een rode saus ontstaat. Gebruik 1 dl siroop voor de saus en zet deze in de koelkast om af te koelen. Houd de rest van de siroop warm.
- Voeg de afgekoelde aardbeiensiroop bij de half geslagen room. Voeg vervolgens de peperkorrels en een scheutje anisette toe. Zet de peper-aardbeienroom in de koelkast.
- Maak de grill goed schoon met de koperdraadborstel en vet hem licht in met de arachideolie. Verwarm de grill voor op halfhoge stand.
- Doop de aardbeien in de aardbeiensiroop, laat ze goed uitlekken en gril ze zachtjes.
- Verdeel de aardbeien over de borden en giet er een beetje aardbeiensiroop overheen. Serveer de room apart, vork erbij, aardbeitje prikken, door de room halen.