Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse salade met mozzarella en parmaham. De mozzarella wordt gemarineerd in een marinade van azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. De walnoten worden geroosterd in een droge koekenpan en parmaham wordt in kleine stukjes gesneden om het geheel nog perfecter te maken. Een salade zo lekker, die moet je proberen!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 250 g Buffelmozzarella
  • 0.2 el Honing
  • 140 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse salade met mozzarella en parmaham op tafel.

  1. Snijd de mozzarella in repen.
  2. Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. Laat de mozzarella hier ongeveer 1 uur in marineren.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  4. Snijd de plakken ham in vieren.
  5. Verdeel de sla over de borden en was de kerstomaatjes en snijd deze in partjes.
  6. Rol de gemarineerde mozzarella in de parmaham en snijd de overgebleven repen in kleine blokjes.
  7. Leg de rolletjes op de sla op het bord en maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.
  8. Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.
  9. Verdeel de overgebleven marinade over de salade en voeg eventueel wat crema balsamico toe voor de presentatie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Italiaanse salade