- 250 g Buffelmozzarella
- 0.2 el Honing
- 140 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse salade met mozzarella en parmaham op tafel.
- Snijd de mozzarella in repen.
- Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. Laat de mozzarella hier ongeveer 1 uur in marineren.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Snijd de plakken ham in vieren.
- Verdeel de sla over de borden en was de kerstomaatjes en snijd deze in partjes.
- Rol de gemarineerde mozzarella in de parmaham en snijd de overgebleven repen in kleine blokjes.
- Leg de rolletjes op de sla op het bord en maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.
- Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.
- Verdeel de overgebleven marinade over de salade en voeg eventueel wat crema balsamico toe voor de presentatie.