Spaanse aardappel tortilla

Spaanse aardappel tortilla

Smulweb imageSmulweb

Een traditionele, Spaanse tortilla gemaakt van aardappels met ui, eieren en kruiden. Serveer het warm of koud en het past bij vele gerechten. Ideaal als tapa bij een borrel.

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Spaanse aardappel tortilla op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Hak de ui zeer fijn.
  2. Verhit een overvloedige hoeveelheid olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappels en ui (optioneel met rozemarijn en oregano) op hoog vuur. Verlaag het vuur na een tijdje en laat het geheel pruttelen terwijl je voorzichtig roert om aanbranden te voorkomen.
  3. Neem het geheel van het vuur en laat het uitlekken om de overtollige olie te verwijderen.
  4. Kluts de 5 eieren en voeg een beetje zout toe.
  5. Meng vervolgens alles door elkaar. Verwarm een pan met een beetje olijfolie op laag vuur. Giet het mengsel in de pan en beweeg het na enkele minuten een beetje heen en weer in de pan, NIET roeren! Draai het geheel om in de pan na 2 minuten, gebruik hiervoor een bord of een tweede gelijke pan.
  6. Laat het geheel nog 2 minuten op het vuur staan en controleer of de tortilla losjes in de pan ligt om te bepalen of hij klaar is.
  7. De Spaanse Tortilla is klaar. Serveer de tortilla warm of koud en het past bij vele gerechten. In Spanje wordt het vooral als Tapa gegeten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei